VI Seminar Studenata FPN „Američki predsednički izbori 2012″

maj 24, 2012 Vesti, Seminari

VI Seminar studenata Fakulteta političkih nauka održaće se tradicionalno na Kopaoniku od 4. do 7. novembra 2012 godine na temu „Američki predsednički izbori 2012″. Na neki način se ovom temom seminar vraća svojim korenima, jer je prvi seminar studenata FPN održan u aprilu 2008. godine upravo na temu imao američke predsedničke izbore.

Seminar organizuju Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative i Udruženje za studije SAD u Srbiji.

Kao i do sada, na seminaru će govoriti najbolji stručnjaci iz Srbije i regiona koji se bave Sjedinjenim Američkim Državama, političkim sistemom SAD i američkim predsedničkim izborima. Velika nam je čast da najavimo dolazak Čarlsa W. Keglija (Charles W. Kegley Jr), koji je jedan od najvećih svetskih stručnjaka u oblasti međunarodnih odnosa i američke spoljne politike. Profesor Kegli je i autor čuvene knjige „Svetska politika:Trend i Transformacija“ koja je prevedena i na srpski jezik.

Pored predavanja ovoga puta biće organizovano i praćenje izborne noći 6. novembra, na dan američkih izbora, kao i uživo uključenje iz izbornih štabova predsedničkih kandidata, Baraka Obame i budućeg republikanskog predsedničkog kandidata.

Očekujemo Vas na Kopaoniku u novembru.

Tagovi:

Komentari (4)

 

 1. Stefan kaže:

  Mogu neki detalji o ovome? Kako teče prijavljivanje, šta sve treba, koliko košta, koliko ljudi može da se prijavi i sl? Poz

  • Branko Vucinic kaže:

   Postovani,

   Koji vas tacno detalji interesuju? Prijavljivanje pocinje krajem septembra. Nema ogranicenja u broju ljudi. Rano je jos za cenu zbog kursa evra koji svakodnevno varira.

   Vas CDDRI

 2. Aldin kaže:

  Da li se zna u kojem hotelu ce biti smjesteni sudionici seminara?

Ostavi komentar